2 juli 2018

Warm 5 tegen 5 toernooi bij VVLK

De zon had in de ochtend van zaterdag 30 juni al vrij spel; geen wolkje aan de hemel. Gelukkig woei er een verfrissend windje over Sportpark ‘De Duffelt’ in Leuth. Alles was klaar voor de 15e editie van het VVLK 5 tegen 5 toernooi. 8 personen toernooileiding, 10 scheidsrechters, 9 mensen barpersoneel en een EHBO-post met 2 masseurs zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Erg belangrijk, zeker bij het warme weer, was ook de aanwezigheid van Cafetaria Leuth die de catering weer prima verzorgde. 30 teams hadden zich opgegeven in diverse poules. Dames, recreatief, prestatief en zelfs een 35+ poule. Voor de kids was er afleiding in de vorm van een groot springkussen en een penaltybalspel met een kleefwand en plakballen. Ook was er ter verkoeling een waterglijbaan aangelegd. Die bleek niet alleen handig voor de kinderen. Ook de sporters genoten van het koele water. Tekst en foto’s Sjarrel Hubbers. zie de foto’s.

Op 5 velden werden de 70 wedstrijden afgewerkt en het toernooi eindigde tussen half vier en half vijf met de halve finales en de finales. In de 35+ poule was het ‘De Rosmolen’ die de 1e prijs in handen kreeg. Bij de dames won ‘De 3e helft’ de finale met 6 – 1 van de dames van ‘Let’s get Messi’. Bij de recreanten was het team van ‘Fixet’ de nummer 1. Zij waren in de finale te sterk voor ‘De KGB’tjes’ en eindigden de wedstrijd met 3 – 2 winst. Bij de prestatieteams ging de finale tussen ‘De Kastanje’ en ‘Premier League’. Die laatste won en zorgde ervoor dat de beker nu eens niet naar Millingen ging. Maar die volgorde zal ‘De Kastanje’ bij de 16e editie ongetwijfeld weer willen veranderen.
Tijdens de prijsuitreiking bedankte VVLK-voorzitter Geert Keukens ook de vertrekkende trainer van het eerste elftal, Tom Polman. Tom gaat na deze 2e trainersperiode van twee seizoenen bij VVLK naar AZC Alphen. Een stap omhoog naar deze 2e klasser. Bijzonder was het cadeau dat VVLK-jeugd ontving van één van de inschrijvers. Het team ‘Ouwe 6e Allstars’ uit Werkendam (Kozakkenboys) bracht 2 kleine doeltjes mee voor de jeugd. Die werden uiteraard in grote dank aangenomen. Daarna kon het slotfeest beginnen met DJ Levi. Samen met het warme avondzonnetje erbij was het succes van deze toernooidag een feit.