23 juni 2018

Koninklijke Onderscheiding voor Jaap Dirkmaat

Burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte op zaterdag 23 juni 2018 een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.J. Dirkmaat (Jaap) uit Beek. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Dirkmaat is oprichter en directeur van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) en voorloper Vereniging Das&Boom. Hij heeft in en rond deze functie veel werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzonder waarde hebben. De heer Dirkmaat heeft zich persoonlijk ingezet voor het herstel en behoud van het Nederlandse cultuurlandschap, in het bijzonder het behoud van de das en de Nederlandse hamstersoort de korenwolf. Door zijn toedoen zijn de das en de korenwolf gered, en heeft het cultuurlandschap een enorme impuls gekregen. Daarnaast is de heer Dirkmaat sinds 1998 voorzitter/bestuurslid van stichting wAarde, een stichting die zich inzet voor duurzaamheid, schoonheid en natuur. En vanaf 2007 is de heer Dirkmaat lid van Urgenda, een organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland sneller duurzaam wil maken. Van harte proficiat. Foto Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.