22 juni 2018

Stichting “Zeven voor Leven” organiseert nieuw wielerevenement in Berg en Dal

De Stichting “Zeven voor Leven” organiseert vanaf 2019 een nieuw wielerevenement  in de gemeente Berg en Dal om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker: meer specifiek op vroegdiagnostiek en gerichter behandelen van tumoren. Zeven voor Leven zal steeds op de 4de zondag van mei plaatsvinden: de eerste editie vindt derhalve plaats op 26 mei 2019. Dit initiatief wordt ondersteund door o.a. Team Sunweb,  met toprenners als Tom Dumoulin, Michael Matthwes en Wilco Kelderman, maar of die ook zullen meedoen is niet bekend. Ter gelegenheid hiervan werd donderdagmiddag een persconferentie gegeven bij de Wolfsberg in Groesbeek.  Deelnemers aan Zeven voor Leven laten zich sponsoren (7×77€) terwijl ze de uitdaging aangaan om meer dan 2000 hoogtemeters te overwinnen. En dat gewoon in Nederland: 7 rondjes over een parcours in de gemeente Berg en Dal. Hart van dit parcours over een lengte van 17,7 kilometer is de Zevenheuvelenweg. Deelnemers aan Zeven voor Leven moeten, zo is de bedoeling, het parcours zeven keer fietsen waarbij ze in totaal 2000 hoogtemeters overbruggen. Want behalve de Zevenheuvelenweg zitten ook de Van der Veurweg en de Oude Holleweg, ook wel de “Muur van Beek” genoemd, met een gemiddelde helling van 8,6 procent,  in de route. Voor elk rondje moeten ze een sponsor zoeken, die 77 euro neertelt. De opbrengsten van de sponsoring komen volledig ten goede aan Stichting Kanker Zien. Een stichting die als doel heeft initiatieven te ondersteunen die zich inzetten kanker eerder te diagnosticeren en gerichter te behandelen. Het doel is uiteindelijk vele miljoenen op te halen, zodat kanker eerder gezien en gerichter behandeld kan worden. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd voor hen die door kanker worden getroffen. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Annelies Visser aanwezig. Herman Leensen maakte de foto’s. Zie de foto’s.