20 juni 2018

Spiegelwaalconcert op de Lentse Waranda.

Woensdagavond 20 juni was het Spiegelwaalconcert op de Lentse Waranda te Nijmegen. Het concert werd georganiseerd ivm Nijmegen European Green Capital 2018. Het Spiegelwaalconcert is dé viering van Nijmegen European Green Capital 2018. Als gasten waren o.a. de vertegenwoordigers aanwezig van die plaatsen, die genomineerd zijn voor de komende verkiezing van European Green Capital. Het concert speelde zich af op de bijzondere locatie “de Lentse Warande”  aan de nieuwe Spiegelwaal met de skyline van de stad op de achtergrond. Symfonieorkest Nijmegen bracht prachtige klassieke werken van o.a. Dvorak, Stenhammar, Piazzola en Saint Saens ten gehore. Zij speelden met twee bijzondere gastartiesten, namelijk Eric Vloeimans(trompet)  en Ruben Hein (piano en zang). Het Symfonieorkest Nijmegen werd gedirigeerd door Frans-Aert Burghgraef, een jonge en enorm getalenteerde dirigent. In 2015 won Burghghraef de eerste prijs in de befaamde Taipei Conducting Competition en hij dirigeert onder andere St. Petersburg State Symphony Orchestra, het Gelders Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het gratis concert was “uitverkocht”, maar velen konden het van bovenaf toch nog bekijken en beluisteren. Medewerking werd verder verleend door journalist en Nijmegenkenner Rob Jaspers, documentairemaker Simon Can en afzwaaiend nachtburgemeester Angela Verkuijlen. Er werd afgesloten met “Al mot ik krupe”. zie de videozie de foto’s