13 juni 2018

Jubileumviering 120 jaar muziek vereniging fanfare Wilhelmina

Op 31 augustus 1898 werd de fanfare Wilhelmina opgericht t.g.v. de verjaardag van prinses Wilhelmina. Nog steeds is de vereniging heel actief en niet weg te denken in de Groesbeekse samenleving. De fanfare luistert vele muzikale activiteiten op zoals de intocht van Sinterklaas, Dodenherdenking en de huldiging bij het kampioenschap van een voetbalvereniging. Ook organiseert de fanfare jaarlijks een groots opgezet themaconcert in cultureel centrum De Mallemolen. In het weekend van 22 t/m 24 juni vindt op het evenementen plein een voorjaarkermis plaats. De volgende attracties hebben o.a. toegezegd om naar Groesbeek te komen: Le Grand Carrousel, Fun House en natuurlijk mag een autoscooter niet ontbreken. Op 23 en 24 juni worden muzikale activiteiten georganiseerd op het Dorpsplein. Zaterdag van 14.00-22.00 uur treden diverse Groesbeekse koren en artiesten op. O.a. zijn zanggroep De Kels, Vivace, History Sounds, Mojo Hand Blues Band, Slagwerkgroep Fanfare Wilhelmina, De Smiermannen, Alfred Arts, Laurens de Haan en Foek Aus Holland gecontracteerd. Zondag van 13.00 tot 18.00 uur treden bevriende muziekkorpsen op uit de gemeente Berg en Dal. Ooijse Toekomst, Jubilate Deo, Edelweisz, UNA en KNA hebben hun medewerking toegezegd. Natuurlijk mag de jubilerende vereniging zelf niet ontbreken. De organisatie zorgt voor een natje en droogje en een gezellig terras. Tevens kunnen de bezoekers terecht bij “De koffiebar van Groesbeek Eigenwijs” om te genieten van het gratis aangeboden muziekspektakel. Deze middag zal ook de trekking van de loterij plaatsvinden op het Dorpsplein. Van harte welkom! Voor verder info zie: www.fanfarewilhelminagroesbeek.nl