13 juni 2018

Geslaagd 5e internationaal E-Toernooi in Millingen ad Rijn.

 

foto van Hans Driessen.

Zondag 10 juni 2018 werd voor de 5de keer het Internationaal E – Toernooi gehouden bij SC Millingen. Op de voetbalvelden van SC Millingen werd gestreden om de E-League Cup (1e /2e klasse) en om de Runners-Up Cup (3e klasse en lager). Er hadden zich dit jaar 22 teams aangemeld en ingeschreven voor dit toernooi, waarvan 5 uit Duitsland. Al vroeg was de organisatie druk bezig met de eerste voorbereidingen, waarna rond 8.30 uur de eerste teams zich meldden. Langzaam liep Sportpark De Hove vol met alle pupillenteams. Rond de klok van 9.30 uur was er voor de tribune een teampresentatie, waarbij alle teams in het zonnetje werden gezet met hun clubvlag. Er werden mooie foto’s gemaakt door de plaatselijke en persoonlijke pers. Na de presentatie werd er begonnen met de voetbalwedstrijden, met het zonnetje hoog aan de hemel, werden er mooie duels uitgevochten.

Tussen de bedrijven door was er een voetbaldartspel, waar ook leuke prijzen mee te winnen waren, aangeboden door Vergeer Montage. Net als vorig jaar was er nu ook het penaltypuntenspel. Iedere speler en trainer mocht 3 x schieten op een punten-doek, waarna de punten per team werden samengeteld. Na de poulewedstrijden werd er in de finaleronden gestreden om de ereplaatsen.De finale in de E-League Cup ging tussen VVO E 1 en SGS Kalkar- Wissel E 1. Na een spannende strijd was het uiteindelijk VVO E 1 (1 – 0), die voor de 2e keer de felbegeerde wisselbeker mee naar huis mocht nemen en zich Kampioen van de E-League mag noemen. De Runners-Up Cup was een onderonsje tussen 2 Duitse teams GSV Moers E 1 en PSV Wesel – Lackhausen E 2. GSV Moers E 1 was uiteindelijk met 1-0 te sterk voor PSV Wesel-Lackhausen en won de wisselbeker.

De toernooiorganisatie wil de teams feliciteren met hun behaalde overwinning en persoonlijke resultaten.
Alle teams kregen een mooie staatsiefoto van de team-presentatie en na afloop een mooie medaille (aangeboden door het JAC) en een mooie beker (aangeboden door de Supportersvereniging SC Millingen).
De 1e prijs van het Vergeer Montage voetbaldartspel ging naar SC Millingen E 3 en van het penaltypuntenspel naar S.V. Leones E 2. Alle foto’s en alle uitslagen staan gepubliceerd op www.scmillingen.nl

De toernooicommissie wil hierbij alle vrijwilligers, terrein-meesters, E.H.B.O ,kantinecommissie, JAC, Supporters-vereniging, scheidsrechters, fotograven, Vergeer Montage
en iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken. Het 6e Internationale E-Toernooi zal volgend jaar worden gehouden op zondag 16 juni 2019.

De toernooicommissie