11 juni 2018

Schutterij Eendracht Ooij op Kringconcours in Giesbeek

Op zondag 10 juni 2018 is de Eendracht op concours geweest in Giesbeek gebied De Liemers. Het was voortreffelijk weer. Iets aan de warme kant om in uniform 4.5 km. te marcheren en defileren. Wij hadden hier vooraf flink op geoefend en het spreekwoord oefening baart kunst is voor ons erg van toepassing geweest. We begonnen met pech want onze commandant Fred Schel moest met een acute hernia verstek lasten gaan. Maar zijn vervanger Wim Zweverink deed het voortreffelijk en hij leidde de schutterij tot 4 eerste prijzen. Dit was al lang niet meer voorgevallen. De prijzen waren voor de vendeliers, marketentsters en de gehele schutterij voor het marcheren en defileren. Bij deze laatste prijzen hadden wij de hoogste overwaardering van de jury gekregen. Maar de koek was nog niet op Bij de schietwedstrijden waren onze schutters de beste 4 bij het, luchtgeweer 121 punten, luchtpistool 162 punten en voor de kruisboog 166 punten. Wij hebben onze pet na afloop afgedaan voor The Strik want met zijn 85 jaar loopt hij de marsen nog voortreffelijk. Wij kunnen terugkijken op een fijne gezellige dag, waar de samenhorigheid hoog was. Wij gaan er dan ook alles aan doen om dit hoge niveau vast te houden. Wim Heinen. (voorzitter schutterij Eendracht.) zie filmje van de marketentsters. https://www.facebook.com/christine.peters.37/videos/1578236525632777/