28 mei 2018

Reclamebord Aldi en Jan Linders verplaatst

GROESBEEK – Het reclamebord van de supermarkten Aldi en Jan Linders bij de inrit van het ZOMA-parkeerterrein in Groesbeek is maandagochtend 28 mei verplaatst. Het zou de verkeersveiligheid op die locatie moeten verbeteren. Er waren al langere tijd klachten over het bord, omdat dit het zicht van automobilisten die het parkeerterrein willen verlaten belemmert. Burgemeester en wethouders lieten enkele maanden geleden op persvragen nog weten dat er nog geen plannen waren om het bord te verplaatsen. Men heeft zich schijnbaar bedacht, want maandagochtend is het bord een paar meter naar achteren verplaatst. Het is dit jaar de tweede maatregel op het parkeerterrein. In januari zijn er bij de in-en uitrit haaientanden aangebracht. Op drukke dagen ontstond er bij bestuurders veel twijfel over het oprijden en verlaten van de parkeerplaats. Automobilisten verlaten het parkeerterrein zonder voorrang te verlenen aan het verkeer dat van de Spoorlaan komt. Hoewel de verkeersregels hierover duidelijk zijn, is er voor gekozen maatregelen te treffen. Het werk werd maandag door Hoeymakers en hoveniersbedrijf De Middelpas uitgevoerd, in opdracht van Peeters Objecten. Tekst en foto : remco Wildeman deGroesbeek.