27 mei 2018

Auto-inbreker gepakt in Beek

De politie van Berg en Dal meldde vandaag op haar Facebook account, dat ze een auto inbreker hadden gepakt, die bij zijn vlucht in de vijver was gesprongen. De politie was getipt door een oplettende buurtbewoner. De inbreker is met zijn natte pak aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De foto komt van de Facebookpagina van de politie.
Auto-inbreker op heterdaad aangehouden, brandstichting mogelijk voorkomen (Bericht politie.)

Ubbergen – Een 20-jarige man uit Capelle aan de IJssel werd in de nacht van zaterdag op zondag 27 mei onaangenaam verrast terwijl hij een auto aan de Kasteellaan leegroofde en daarna vermoedelijk in de brand wilde steken. Een alerte buurtbewoner zag de man een auto openbreken en waarschuwde de politie. Agenten waren binnen drie minuten ter plaatse en konden de man, na een korte achtervolging, in een sloot aanhouden.
De man werd gestoord terwijl hij rond half vijf die nacht de auto aan het doorzoeken was. De ruit aan de bestuurderskant was ingeslagen en alle portieren en de achterklep stonden open. De auto was overgoten met diesel, kennelijk met het doel deze na de inbraak in brand te zetten. Toen de verdachte de agenten in de gaten kreeg, zette hij het op een lopen. Op zijn vlucht via bosjes belandde hij in een sloot waar hij werd aangehouden. De spullen die hij uit de auto had gehaald, zijn teruggegeven aan de eigenaar.

Ruit vernield
Agenten waren even daarvoor bij een soortgelijke situatie geweest, aan de Ubbergseweg. Daar troffen zij een auto aan waarvan alle portieren en de achterklep open stonden. De ruit van het rechter voorportier was vernield en de auto was zo uitgebreid doorzocht dat spullen her en der op de straat waren beland. Verderop in de straat werden nog twee andere auto’s aangetroffen waarvan de ruit van het voorportier beschadigd was.

Poging brandstichting
De verdachte is na verhoor heengezonden en mag zich later voor de rechter verantwoorden. Of de andere beschadigde auto’s te linken zijn aan deze verdachte wordt onderzocht. Meer aangiftes worden niet uitgesloten. Ook wordt nader onderzoek gedaan naar de poging brandstichting.