25 mei 2018

Boek “ Ruim een eeuw voetbal in Millingen ”

Het idee voor het voetbalboek “Ruim een eeuw voetbal in Millingen” is ontstaan, doordat alles een eeuw geleden (1918) is begonnen en dat er meer aandacht besteed moest worden aan dit stukje geschiedenis van Millingen (aan de Rijn). Een leuke anekdote is, dat het oudste voetbal uit Millingen aan de Rijn eigenlijk van de Pals komt, uit het jaar 1908. Meer anekdotes kunt u in het voetbalboek zelf lezen, welke op zondag 27 mei 2018, voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, SC Millingen 1 – ONA ’53 in het clubhuis van Sportpark De Hove gepresenteerd zal worden. Het voetbalboek is ruim geïllustreerd met foto’s en tekeningen. Later dit jaar komt er nog een eeuwboek uit, dat gaat over de parochiekerk van Millingen aan de Rijn. Pater Willem Spann OSFS is de kartrekker en zal de presentatie zondag 27 mei om 13:00 uur van het boek ter hand nemen en de eerste 2 exemplaren overhandigen aan een oud-Concordia en oud-MVV-er. Het voetbalboek kwam tot stand door sponsoring van de Gemeente Berg en Dal en Bouwbedrijf Spann-Eerden. Laatstgenoemd bouwbedrijf is momenteel hoofdsponsor van SC Millingen. Naast de financiële bijdragen is dit voetbalboek tot stand gekomen door belangeloze medewerking van Millingenaren en met Millingen verbonden mensen. Het boek “Ruim een eeuw voetbal in Millingen” kan zondag 27 mei vanaf 13:00 uur in het clubhuis van SC Millingen gekocht worden voor slechts € 15. Het verzoek is om met gepast geld te betalen. Het voetbalboek is ook te koop bij de Primera, naast AH-van den Hatert in Millingen aan de Rijn.Redactie voetbalboek “Ruim een eeuw voetbal in Millingen”

foto van Hans Driessen.
foto van Hans Driessen.