16 mei 2018

William Frank krijgt eerste gemeentelijke onderscheiding Berg en Dal

Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal heeft woensdagochtend een gemeentelijke onderscheiding (de erepenning) uitgereikt aan de heer W.P.H. (William) Frank uit Beek-Berg en Dal. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn werkzaamheden als beheerder van ‘t dierenweitje aan de Gruttostraat in Beek. Als beheerder is hij dagelijks meerdere uren in de weer in en rondom ‘t dierenweitje: hij verzorgt de dieren en onderhoudt de dierenverblijven en het weitje. Daarnaast vrolijkt hij tijdens de kerstmiddagen met zijn dieren verpleeghuis Kalorama op. Bij de doofblinden afdeling van Kalorama laat hij de mensen voelen en genieten van de tamme konijnen. En als (oudere) buurtbewoners hun tuintje niet meer goed kunnen onderhouden, dan is hij graag bereid om de helpende hand toe te steken. Het was de eerste keer dat deze onderscheiding in de gemeente Berg en Dal is uitgereikt. Iedereen kan iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding. De randvoorwaarden voor de aanvraag en de aanvraagprocedure staan hier (klik). De gemeente Berg en Dal heeft drie soorten gemeentelijke onderscheidingen: het ereburgerschap, de erepenning en het jongerenlintje. zie de foto’s. Voor William was het een hele verrassing. Hij wist dat er mensen naar het dierenweitje kwamen en daarom had hij zelf al voor koeken gezorgd. Maar die waren niet nodig want na afloop van de uitreiking ging het gele gezelschap naar de Musschenberg, waar gezamenlijk een toast werd uitgebracht . William zelf heeft nog een grote wens. Hij hoopt dat er ooit nog een ooievaarsnest in het Dierenweitje komt te staan.