16 mei 2018

Wandelen met…. in Berg en Dal

Woensdag 16 mei was er weer een  “wandelen met…”  in Berg en Dal. Op de stippellijn kan van alles ingevuld worden. Met elkaar, met de huisarts, met een wethouder, met een betrokken buurtbewoner, met een fysiotherapeut, met het sociaal team, enz. Tijdens de wandeling kan men meer leren over de omgeving aan de hand van een thema of gewoon genieten van het gezelschap en de natuur.   Deze keer ging de wandeling naar de Holthurnschehof in Berg en Dal, dat tegenwoordig tot de Fletchergroep behoort. Er werd, na de koffie, zoals gewoonlijk gestart vanaf dorpshuis Kerstendal.

Samen wandelen is in ieder geval gezond en fijn. Niet alleen kan een half uur wandelen per dag veel ernstige aandoeningen voorkomen, een kans om in beweging te komen als men wel wil maar net niet weet met wie. Het wandelen is ook een gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, om wat gezelligheid. Dat is óók heilzaam. Daarom is men  in Berg en Dal vorig jaar gestart met een wandelgroep. Frequentie en route worden bepaald op basis van animo en mogelijkheden van de deelnemers (gedacht wordt aan circa een uur wandelen).  Iedereen mag meelopen en daarom wordt er rekening gehouden met het tempo van de wandeling.