12 mei 2018

Ivo Hendriks de eerste gemeenteschutterskoning van Berg en Dal.

Tijdens een goed georganiseerd eerste schutterstreffen van alle schutterijen van de gemeente Berg en Dal bij de Vriendenkring in Leuth is Ivo Hendriks van schutterij Eendracht uit Ooij de nieuwe en tevens eerste gemeenteschutterskoning geworden. De huidige koningen en koninginnen, alsmede de 4 laatsten mochten mee doen aan dit schuttersgebeuren. Alle verenigingen maakten eerst een rondgang door het dorp, voorafgegaan door muziek van DES. Daarna werd er geschoten voor de titel jeugdkoning, gemeentekoningin of prins-gemaal en gemeentekoning. Sander Hendriks van OEV uit Millingen aan de Rijn werd jeugdkoning en Mariette ten Westenend -van den Berg  van OEV1 uit Millingen aan de Rijn werd de gemeente-koningin. Het gemeente-koningschieten wordt in het vervolg één keer in de twee jaar gehouden en de volgende keer zal dit (na loting met OEV) bij EMM Kekerdom zijn. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3; deel 4 ; deel 5

 

De uitslagen zijn als volgt:

UitslagenJeugd Koning/ Koningin

1e prijs, de kop, Sander Hendriks OEV  Millingen. 2e prijs, Jort Nas, rechter vleugel, 3e prijs, Sander Hendriks, OEV Millingen.
Gemeentekoning werd Sander Hendriks van OEV.

Uitslagen Koningin.

1e prijs, de kop, Marleen vd Hoeven, OEV1, Millingen aan de Rijn, 2e prijs, rechter vleugel, Annie Janssen, OEV, Millingen aan de Rijn en de 3e prijs, de linker vleugel Silvia van Steen, BUB Beek.
Gemeente Koningin 2018 werd Mariette ten Westenend -van den Berg  van OEV1 uit Millingen aan de Rijn.

Uitslagen Koning.

1e prijs, de kop, Appie Peters, Eendracht Ooij; 2e prijs, de rechter vleugel, Wim Heinen, Eendracht Ooij; 3e prijs, de linker vleugel, Car Heinz Haukes, EMM Kekerdom.
Gemeentekoning werd Ivo Hendriks van schutterij Eendracht Ooij.