9 mei 2018

Culinaire Tour de France in de Musschenberg zaterdag 19 mei

Culinaire Tour de France – zaterdag 19 mei – de Musschenberg Op 7 juli start de 105e editie van de Tour de France. Tussen start en finish rijdt de tourkaravaan drie weken lang door prachtige streken, regio’s en plaatsen die ook bekend staan om hun lekkere wijnen en gastronomische specialiteiten. We zijn immers in Frankrijk!  Op zaterdag 19 mei kunt u in de Musschenberg genieten van een smakelijk voorproefje van dit sportieve evenement. De ‘Culinaire Tour de France’ (aanvang 18.30 uur), bestaat uit zeven gerechtjes met passende wijnen. Er is wel een belangrijk verschil met het wielerspektakel: er zijn geen hoge cols en chaotische massasprints, want de nadruk ligt op lekker en rustig genieten van wat Frankrijk te bieden heeft. De keukenbrigade onder leiding van Martin de Boer staat hiervoor garant. Reserveren kan via 024-6841686 en www.hotelmusschenberg.nl.  Kosten:  € 55,- p.p. (zonder wijnarrangement € 42,50).

Culinaire Tour de France in de Musschenberg zaterdag 19 mei. Culinaire Tour de France in 7 etappes! De culinaire rondreis op 19 mei begint met een sprankelende Crémant de Limoux, naar men zegt de oudste mousserende wijn van Frankrijk, ouder dan Champagne! Aan de finish wacht u bij het dessert een heerlijk zoete witte Monbazillac. 

  • Proloog: ontvangst met Crémant de Limoux
  • 1e etappe: amusepuntje Quiche de Lorraine
  • 2e etappe: waterkerssoep met rivierkreeftjes
  • 3e etappe: klassieke gevogeltepaté met pain grillé
  • 4e etappe: kip in witte wijnsaus
  • 5e etappe: viscreatie met kreeftensaus en blanke asperges
  • 6e etappe: lamsrack & sauce bordelaise
  • 7e etappe: perentaartje ‘Musschenberg’ 

Bij de gerechten worden de volgende wijnen geschonken: 

Crémant de Limoux * Vin Blanc Sec Loire * Côtes de Brouilly (Cru du Beaujolais) * Riesling d’Alsace * Mâcon Villages Blanc * Saint Estèphe (Bordeaux) * Monbazillac (dessertwijn) 

Reserveren kan via 024-6841686 en www.hotelmusschenberg.nl.  Kosten:  € 55,- p.p. (zonder wijnarrangement € 42,50).