Maandag 7 mei om 14.00 uur onthulde burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal het eerste WhatsApp-Buurtpreventiebord van Heilig Landstichting. Hij deed dit samen met de Buurtwhatsapp-beheerder Tom Smit van Heilig Landstichting. Volgens Tom Smit zijn momenteel al 130 bewoners aangesloten. ,,Dat is de helft”, aldus Smit. De onthulling vond plaats op de hoek Pauluslaan – Sophiaweg, precies op de grens van de gemeente Berg en Dal en de gemeente Nijmegen. De bewoners hadden er een speciaal tintje aangegeven en waren aanwezig met bloemen voor de beheerder en een fles wijn voor de burgemeester, omdat ze het initiatief erg waardeerden. En natuurlijk werd er ook nog even op geproost. De kern Heilig Landstichting was de laatste in de reeks. Alle kernen van de gemeente Berg en Dal hebben nu een een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen. zie de foto’s.
Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.
Daling woninginbraken
De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd.
Andere kernen
Heilig Landstichting is de laatste kern waar de gemeente het WhatsApp Buurtpreventiebord plaatst. Alle kernen in de gemeente hebben nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen.