6 mei 2018

Jonny Janssen nieuwe schutterskoning BUB in Beek

Jonny Janssen uit Millingen aan de Rijn heeft zondag 6 mei in Beek tijdens het jaarlijkse koningsschieten van schutterij BUB de koningstitel behaald (340ste schot). Hij was één  van de vijf kandidaten voor het Koningsschot. De andere schutters waren Gijs Arts, Peter van Dijk, Michel Arts en Eric Creemers .  Hij zal tijdens de a.s. kermis de huidige koning Walter Kersten opvolgen, die het jaar daarvoor de koningstitel van Coos Lamers had over genomen. Vorig jaar was er voor het eerst in de geschiedenis van BUB een jeugdkoningin. Dit werd Mila Thijssen en zij prolongeerde ook dit jaar haar titel nadat zij het opgenomen had tegen Martijn Steenmans. Het koningsschieten vond dit jaar weer onder de prachtige weersomstandigheden plaats op het terrein voor verzorgingshuis ’t Höfke. Ook werden 4 jubilarissen gehuldigd. 25 jaar Marian Mahler- van Kastering, Sacha Merkus en Jurgen Op de Camp. 40 jaar Piet Hendriks. Tijdens het koningschieten werd afscheid genomen van beschermheer Maurits Schneemann. Hij gaat Beek verlaten en gaat in Nijmegen wonen. Jonny Janssen is 48 jaar en is allround metaal medewerker bij SUN RVS in Bemmel. Samen met  Rosita Lohnstein gaan zij in juli schutterij BUB voor het seizoen 2018-2019 als het nieuwe koningspaar vertegenwoordigen. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3;  deel 4;   deel 5

Uitslagen Koningsschieten:
1e prijs kop: 59e schot, Roy van Driel
2e prijs rechter vleugel: 152e schot, Winfried van Steen.
3e prijs, linker vleugel: 223e schot, Sander Arts
Jonny Janssen schoot koning bij het 340e schot.
Dames:
1e prijs, kop, Tiny Derks, 212e schot
2e prijs, rechter vleugel, Tiny Derks, 128e schot
3e prijs, linker vleugel, Wilma Huilmand, 155e schot
Jeugd:
1e prijs, kop, Tigo Groothuijse,  9e schot
2e prijs,  rechter vleugel, Koen Frieling, 40e schot
3e prijs, linker vleugel,  Mila Thijssen, 58e schot.

Mila Thijssen werd jeugdkoningin bij het 31e schot.