1 mei 2018

1 mei demonstratie in Nijmegen.

Dinsdagavond is in Nijmegen de  1 mei demonstratie  gehouden. Een groep, bestaande uit ongeveer 100 deelnemers met veel mensen van Turks/Koerdische afkomst, had zich op de Van Schaeck Mathonsingel verzameld om een tocht door de stad te maken, welke eindigde bij het voormalige krakersbolwerk De Grote Broek aan Van Broeckhuysenstraat. Onderweg werd een aantal keren halt gehouden en lieten een aantal sprekers van zich horen. Tijdens de tocht moest één keer door de politie worden ingegrepen, omdat een aantal Turkse mensen de demonstranten aan het uitdagen was, maar verder verliep de demonstratie rustig.  Voorafgaand aan en na de tocht werd er gedanst door een groep Turkse demonstranten, daarbij begeleid door trommel- en fluitmuziek. Voor de begeleiding van de tocht was er veel politie  aanwezig. De tocht verliep gedisciplineerd.