27 april 2018

Nog geen “groen licht” voor nieuwe school Berg en Dal.

De nieuwe basisschool in de gemeente Berg en Dal kan dit jaar nog niet van start gaan. De enige optie voor de school is op dit ogenblik Millingen aan de Rijn, waar een aantal lokalen leeg staan, maar dat zien de initiatiefneemsters Michelle Veugelers en Isa Claassens niet zitten.  Mede omdat er vanuit Millingen maar 2% mee wil doen.  De beide initiatiefneemsters zijn al bijna 4 jaar bezig om een nieuwe basisschool, welke 52 weken per jaar open is, in de gemeente te starten.  Intussen hebben zowel de gemeenteraad  Berg en Dal als het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) groen licht gegeven voor de komst van de school. Vraag blijft nu alleen wat de nieuwe locatie wordt. Er waren twee in Groesbeek, één in Millingen en één in Beek-Berg en Dal. De locatie in Beek heeft de voorkeur temeer omdat daar 75% van de ouders achter het initiatief staat. Het blijft dus nog even afwachten.