29 maart 2018

Nieuwe Raad van Berg en Dal beëdigd.

Donderdagavond was een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. De nieuwe gemeenteraad van Berg en Dal kwam voor het eerst samen en werd door burgemeester Slinkman geïnstalleerd. Burgemeester Mark Slinkman sprak zijn waardering uit voor de raadsleden. “Raadslid zijn is een verantwoordelijke taak, maar ook een mooie”, zei hij. De 9 nieuwe raadsleden zijn Wim Bakker (CDA), Wilm Janssen (CDA), Erik Weijers (VOLG, voormalig wethouder), Ria Barber (Polderbreed, voormalig wethouder), Annelies Visser (Polderbreed), Alex ten Westeneind (GJS, voormalig wethouder), Ruud Verstraaten (GVP), Lesley Albers (PvdA), Florian Gödderz (GroenLinks). Peter Maas is niet nieuw, maar maakte eerder wel de overstap van VOLG naar GroenLinks.  De overige raadsleden hebben de afgelopen 3,5 jaar al in de gemeenteraad gezeten. In totaal telt de gemeenteraad 23 raadsleden, die deze avond allemaal de eed (9) of de belofte (14) aflegden. De samenstelling kan na donderdagavond nog veranderen. Enkele raadsleden, zoals Erik Weijers (VOLG), Alex ten Westeneind (GJS), Annelies Visser (Polderbreed) en Irma van de Scheur (GVP) kunnen namelijk nog wethouder worden. Dit is afhankelijk van de coalitiebesprekingen die nu gaande zijn. zie de foto’s