15 maart 2018

Boomfeestdag in Ooij

Woensdagmorgen was wethouder Erik Weijers op basisschool Opweg in Ooij aanwezig ter gelegenheid van Boomfeestdag. Nadat hij in groep 8 in de groep verteld had wat het belang van Boomfeestdag was gingen de leerlingen gezamenlijk naar buiten, voorzien van een boompaspoort, om de bomen in de omgeving van de school in het boompaspoort te omschrijven.  Daarna ging het hele gezelschap naar de “Speulplek” in Ooij waar als eerst een walnotenboom werd geplaatst, gevolgd door diverse andere bomen. En bij elke boom werden “wenspotjes” begraven, waarin de leerlingen allerlei wensjes hadden gestopt, zodat die , misschien wel in de volgende eeuw, gevonden zouden worden als de bomen ooit gerooid zullen worden. De tamme Kastanje en de walnoot zijn door de gemeente geleverd en een Acacia van Annemiek. De rest van de bomen komen van NLbloeit. zie de foto’s

Van NL bloeit komen de volgende bomen en struiken:

8             Eiken van 1,50 hoog op het open terrein en op de arena

15           Berken van 1,50 cm hoog op het gebied rondom de pomp,  dit wordt het berkenbosje

4             Hazelaar

10          Vlierbes rondom de stammen bij de grote picknickbank

50           Hondsroos en egelantier, dit zijn twee wilde rozen met bottels

50           meidoorns, vormen samen met de rozen heggetjes

10           Vuilbomen, dit is een goede waardboom waar veel rupsen graag van eten, bij vlindertuin

1             Walnoot, van de gemeente

1              Tamme kastanje van de gemeente

2             dakplatanen deze vervangen de dode bomen bij de picknickbank van de gemeente

1            Acacia van Annemiek