9 maart 2018

Vrouwenavond in Kulturhus te Beek

Ongeveer 40 vrouwen waren donderdagavond naar het Kulturhus in Beek gekomen voor de “vrouwenavond” voor vrouwen uit de gemeente Berg en Dal en omgeving, welke georganiseerd was door de PvdA Berg en Dal in het kader van internationale vrouwendag. Er waren diverse spreeksters, waaronder oud-Tweede Kamerlid Yasemin Cegerek en paralympisch medaillewinnares Lara Baars.  De deelnemers konden mee doen aan workshops.  Verder waren er o.a. workshops (puur, power en passie & proeverijtje). De datum 8 maart was niet toevallig gekozen. Dit is Internationale Vrouwendag. Het doel van Internationale Vrouwendag is aandacht geven aan vrouwenthema’s zoals economische zelfstandigheid, huiselijk geweld en andere aandachtspunten op het gebied van emancipatie en participatie. Desiree Nauta uit Ooij werd uitgeroepen tot “Powervrouw van het jaar”. zie de foto’s

De VIP-avond is het idee van Lesley Albers. Zij is met haar 31 jaar de lijsttrekker voor de PvdA Berg en Dal en tevens de jongste lijsttrekker bij de lokale verkiezingen in maart 2018. Lesley Albers meldde op Facebook: “De dag afgesloten met een zaal vol Powervrouwen in Berg en Dal. Wisten jullie dat er 6 vrouwelijke lijsttrekkers zijn van de 11 partijen in Berg en Dal? In mijn speech heb ik stilgestaan bij vrouwen die het strijd zijn aangegaan voor gelijkheid en gelijke rechten, zoals Aletta Jacobs, Suze Groenewegen, Conny Tendeloo, de Dolle Mina’s en hoe nu de “Dolle Jasmina’s” op de barricade staan en zich proberen te ontworstelen uit culturen met andere waarden dan de westerse. Hun strij In Berg en Dal heb ik genoten van de kracht, onderlinge solidariteit en de positieve sfeer. Het was ontzettend gezellig met Ellen erbij. Verder wens ik Lesley Albers, Pearl van Neer en Claire Scheepens allemaal Powervrouwen heel veel succes op 21 Maart. Zij gaan het verschil maken!