4 maart 2018

PubQuiz Leuth trekt volle zalen

Voor L-kaar had het zaterdagavond 3 maart weer goed voor elkaar. De organisatie voor een 3e aflevering van de PubQuiz stond als een huis en met 19 deelnemende groepen was de zaal weer goed gevuld. Ondanks dat het niet meevalt om een grote zaal in de goede stemming te krijgen ademde het toch een beetje de sfeer van een pub. De stemming zat er meteen goed in. Na twee geslaagde eerdere afleveringen waren de verwachtingen hoog gespannen. Toch veranderde dat na het begin snel in een gezonde wedstrijdspanning. Een welkom van de presentator, een korte spelregeluitleg en na het voorstellen van de groepen was de aandacht vol bij de invulling van ronde 1.  In totaal 8 rondes van 10 vragen met om de twee rondes een kleine plas- en ravitailleringspauze. De mobieltjes lagen verzameld in een pot midden op tafel en alleen in de pauzes mocht je even spieken. De eerste twee rondes kon men warm draaien maar bij ronde 3 kwam de stemming er goed in. De ronde met seksueel getinte vragen zorgde wederom voor de nodige fluisterdiscussies en achteraf voor de nodige hilariteit in de zaal. zie de foto’s 

Tussendoor werd er een extra bonus vragenlijst uitgedeeld met foto’s van leiders in allerlei categorieën en voor ronde 6, met dorpgerichte vragen over Leuth, leverde dat voor de winnaar van die ronde een extra prijs op. Winnaar van een rijkelijk gevulde Spar Looijscheldertas werd de groep ‘Poldervreugd’. Zij wonnen deze tas na het winnen van een beslissingsvraag omdat ‘Quiz ’t bijna’ gelijk in punten was geëindigd.  Misschien opvallend dat aan het einde van de avond  ‘Da’s nou jammer’ ook als 19 eindigde. Beter kun je je groepsnaam niet kiezen. Of werk je daar met zo’n naam onbewust naar toe? In ieder geval eindigden ‘De Nieuwkomers’ met 118 punten op een zeer verdienstelijke 3e plaats. Dat wordt volgende keer een andere groepsnaam, zo werd er beloofd. Als 2e, en winnaar van een overvolle tas van Spar Looijschelder werd ‘Wit nie, Bestit nie’ met 122 punten. Winnaar van de wisseltrofee en een schaal vol lekkernijen werd ‘Quizt ’t bijna’. Bijna maar uiteindelijk dus toch het meest. Al was het met 123 punten en dus een minimaal verschil van één punt. Toch werd afgezien van een hertelling en zo eindigde de derde editie en verliet iedereen in een goede stemming zaal De Vriendenkring. Er werd door sommigen toch nog nageborreld en werden de vragen en antwoorden nog even onderling besproken.
Een mooi resultaat voor commissie Voor L-kaar die deze 3e avond als een bevestiging zagen om er mee door te gaan. Het duurt nu iets langer voordat anderen de kans krijgen om ‘Quizt ’t bijna’ weer van de troon te stoten want de volgende, 4e keer wordt pas volgend jaar op 16 februari gehouden. Dat wil niet zeggen dat de commissie stil zit. Zo is er op 31 maart een vervolg de Vinylavond. Muziek uit de jaren ’70, ’80 en ‘90 van de oude vertrouwde zwarte vinylplaat. De commissie dankt sponsor Spar Looijschelder en alle anderen die meegeholpen hebben aan de totstandkoming van deze geslaagde avond. De 4e Quiz-editie laat misschien wat langer op zich wachten maar een traditie is toch wel geboren.  Tekst Sjarel Hubbers