4 maart 2018

IJsvorming op de Verbindingsweg in Beek

De gemeente Berg en Dal heeft zaterdag een gedeelte van de Verbindingsweg in Beek met hekken afgezet ivm met ijsvorming op het wegdek. Daardoor was de helft van de rijbaan spekglad geworden. Vermoedelijk komt de ijsvorming van een van de waterputten uit het project “Water werkt” die bevroren zijn maar het water dat van de Heuvelrug komt stroomt gewoon door. Voor het verkeer is slechts één weghelft te berijden waarbij de bestuurders elkaar voor moeten laten gaan hetgeen soms moeilijke situaties oplevert, bijv. als de bus vanuit het centrum nadert en al op het smalle gedeelte net voorbij het gemeentehuis staat te wachten. Dan kan er niemand meer door en zijn de bestuurders afhankelijk van elkaars beleefdheid. De gemeente heeft namelijk verzuimd om de borden F5 en F6  te plaatsen, waardoor dit zou kunnen worden geregeld. 

 

 

F5-Verbod voor bestuurders door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting

F5

Verbod voor bestuurders door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting

 

 

F6-Bestuurders uit tegengestelde richting moet verkeer dat van deze richting nadert voor laten gaan

F6

Bestuurders uit tegengestelde richting moet verkeer dat van deze richting nadert voor laten gaan