25 februari 2018

Schaatsbaan bij VVLK in Leuth

Vrijwilligers van voetbalvereniging VVLK in Leuth zijn vannacht druk in de weer geweest om de schaatsbaan op het parkeerterrein van VVLK in Leuth klaar te maken. De hele nacht door werden er 16 laagjes water op de baan gespoten en dat gebeurde in “ploegendienst” , waarbij een aantal tussendoor even naar huis gingen om een paar uurtjes te slapen om het daarna weer over te nemen. Het resultaat was vanmorgen dan ook een “strakke ijsbaan” waar direct al gebruik van werd gemaakt door de jeugd van Leuth.  Maar net als vorig jaar moest de baan in de loop van de dag weer gesloten worden, omdat de zon toch te sterk werd en het ijs aan de kanten ging smelten. Toch was ijsmeester Richard Verheijen erg tevreden met het resultaat. De komende dagen zal het alleen maar beter worden. De andere schaatsbanen in de gemeente Berg en Dal zijn nog niet geopend. Millingen was nog niet helemaal klaar en men verwacht dat dat maandag zover is. Ook Berg en Dal wacht nog even. Die baan ligt er al prachtig bij maar nog niet klaar voor de schaatsers. Zie de foto’s