5 februari 2018

Nijmeegse Waalbrug komende week een nachtje minder op slot

De Waalbrug in Nijmegen gaat de komende week een nachtje minder op slot voor gemotoriseerd verkeer. Dat meldt de gemeente Nijmegen. De nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 februari kan er gewoon over de brug gereden worden. De brug zou in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 21.00 en 06.00 uur op slot zijn voor asfalteringswerkzaamheden. Vanwege de verwachte vorst gaat dat niet door. De twee nachten daarna, van 7 tot en met 9 februari, is de brug zoals gepland wel vanaf 21.00 uur afgesloten voor verkeer. De afsluiting duurt donderdagochtend tot 06.00 uur en vrijdagochtend tot 08.00 uur. In die nachten wordt de brug in opdracht van Rijkswaterstaat nauwkeurig opgemeten. Tijdens de renovatie later dit jaar wordt de betonvloer van de brug vervangen. Om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken worden daarvoor prefab-betondelen gebruikt. Om die bij plaatsing zo goed mogelijk te laten passen moet de brug tot in detail worden opgemeten.