5 februari 2018

23e Schlagerkampioenschap Zuid-Oost Nederland de Linde in Groesbeek

In een nagenoeg uitverkocht feestpaleis De Linde in Groesbeek streden afgelopen zondagavond  maar liefst 14 groepen en individuelen om de beste carnavalsschlager Zuid–Oost Nederland van 2018. Beter bekend als ‘De beker met de grote neus’.  Alle nummers één tot en met drie, behaald op een Schlagerfestival in Zuid Oost Gelderland mochten deelnemen aan deze ‘Battle of the year’. En dat werd het: een adembenemende mix van cabaret en carnavalsschlagers. Dit jaar voor de 23e maal . Het werd de jury deze keer weer erg moeilijk gemaakt maar bij de winnaars van de covers was er één groep, die een zodanig hoog aantal punten haalde, dat dit in 23 jaar nog niet eerder was gebeurd.  De eerste prijs was in dit geval voor de groep “Waorum Nie uit Groesbeek met hun “Kiek die noow”. Zij scoorden bij elk jurylid hoger dan een 9. “De Verrapzakte Boys” uit Millingen aan de Rijn wonnen voor de vierde keer de 1e prijs bij de eigen composities met hun “Stap maar in de bus”. De publieksprijs was voor “Ons Tröpke” met  “Dik ut Kiepevel”. De jury bestond uit Ad Kramer ( voorzitter en voor de 23e maal lid) , Marielle Poelen en Wim Bakker (11e maal)) Een uitzinnige menigte kon zich deze avond verenigen met de jury. Het was nog lang feest en tot in de kleine uurtje gezellig in Groesbeek. zie de foto’s (komen nog)