8 januari 2018

Presentatie dorpsagenda Kekerdom.

Zondagmiddag vond in het Kulturhus van Kekerdom de Nieuwjaarsreceptie plaats van Vitaal Kekerdom. Daar waren ook burgemeester Mark Slinkman en wethouder Erik Weijers aanwezig en zij kregen de eerste “dorpsagenda van Kekerdom” met als titel “Kekerdom Vergroent” nu en straks,  overhandigd door de dorpscontactpersoon, Gaby Haukes. Diverse inwoners van Kekerdom hebben het afgelopen half jaar met elkaar gesproken over waar ze zich de komende jaren voor willen inzetten, waarvan deze Dorpsagenda het eindresultaat was. Dit resulteerde in een plan dat werd gepresenteerd onder de titel  ‘Kekerdom Vergroent ’,  Kekerdom nu en straks. De gemeente had hier een subsidie voor verstrekt van 2000 Euro.  Herman Leensen maakte de foto’s. Zie de foto’s.

De hoofdpunten van de dorpsagenda zijn:

● Kekerdom moet aantrekkelijk blijven en worden voor de inwoners en recreanten ( Dorpshuis en café moeten blijven).

● Duurzaam in hergebruik en energie (misschien wel windmolens).

● Wonen voor jong en oud (met Oosterpoort overleggen om woningen te realiseren voor starters en woningen voor ouderen die nu alleen een hele huurwoning bezetten.

● Bereikbaarheid over de weg en digitaal (daarbij denkt men aan snel internet).