6 januari 2018

Tanker vaart op krib tegenover Millingen aan de Rijn.

Op de Rijn bij Pannerden, tegenover Millingen aan de Rijn, is zaterdagmorgen rond 07.45 uur een tanker uit Geertruidenberg met 1.600 ton gasolie, op een krib gevaren. Hierdoor kwam het schip ter hoogte van de Steenfabriek van Wienerberger  vast te liggen. De schipper van de tanker verklaarde, dat hij moest uitwijken voor een ander schip. Na het vastlopen kreeg de brandweer  de melding binnen van een vastgelopen tanker, maar voor hen was er weinig te doen. De schipper had zelf al een berger met de Amigo geregeld. Wel waren de blusboot van de brandweer, alsmede de vaartuigen van de politie en Rijkswaterstaat aanwezig. Rond 13.00 uur kon de tanker worden weggesleept. Er zijn geen gewonden gevallen, ook is er geen sprake van lekkage.