1 januari 2018

Peter Scholten uit Millingen aan de Rijn overleden.

Precies een dag nadat hij zijn Toyota autobedrijf “Scholten Nijmegen” had overgedragen aan “Oostendorp auto” uit Uden, is Peter Scholten (71) uit Millingen aan de Rijn plotseling overleden. Wij wensen zijn vrouw en kinderen en verdere familieleden en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Maandag  8 januari is de uitvaartmis om 11.30 uur in de kerk te Millingen aan de Rijn. Dat hij ruste in vrede. Op 12 mei 2012 ontving hij uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten ten behoeve van de Millingse gemeenschap. Sinds 2009 was hij ook voorzitter van het bestuur van de Stichting Liburna. Sinds 1996 was Peter voorzitter van de Stichting Het Millings Jaarboek. Van 1979 tot 1983 was hij voorzitter van de Peuterspeelzaal Groot Zeeland in Millingen en van 1987 tot 1992 van de Millingse Ondernemersvereniging (MOV).

3 Responses to Peter Scholten uit Millingen aan de Rijn overleden.

  • Ik ben geschokt. Ik kende Peter als bestuurslid van het Millings Jaarboek. Heel veel sterkte gewenst.

  • Wat een enorm triest en verdrietig nieuws zo aan het prille begin van 2018. Een bijzonder en aimabel mens met boeiende en prachtige verhalen, een analyticus ook met een fabuleus fotografisch geheugen en een duidelijke visie op de automobielhandel is ons ontvallen. Peter Scholten stond voor de volle 100% achter Toyota en heeft het merk en zijn bedrijf door de jaren heen naar een steeds hoger niveau getild. Mijn 1e auto destijds was een witte Citroën Visa die ik waste met een schuurmiddel van het merk Jif om het roesten nog enigszins de baas te kunnen blijven. Ik hoefde deze in 1990 nog net niet zelf de oprit van Toyota Nijmegen op te duwen maar voor de rest was er weinig lol te beleven aan dit Franse verhicle. Ik kocht die middag bij Scholten nog mijn 1e Toyota, een felrode hippe Starlet en ben hierna altijd Toyota blijven rijden. De kwaliteit van het merk Toyota stond toen al buiten kijf en de prachtige verhalen van Peter Scholten die over van alles en nog wat gingen, behalve over auto’s, hebben mij die dag met een grote glimlach over de streep getrokken om overtuigt van de kwaliteit van het merk en de dealer zelf voor Toyota en Scholten Nijmegen en zijn team te kiezen. Eens een Toyota altijd een Toyota had men mij toen al gewaarschuwd en zo is het inderdaad gegaan. Sinds een aantal maanden rijd ik inmiddels mijn 6e probleemloze Toyota in 27 jaar, een stoere RAV en natuurlijk geleverd door Toyota Scholten. Ook mijn  ouders moesten eraan geloven en kochten begin jaren 90 na tig Citroën Dyanes 6 versleten te hebben bij Scholten Millingen hun 1e en zeker niet laatste Toyota, een witte Starlet DX. De heer Scholten was destijds zelf op vakantie in het buitenland en mijn moeder voerde de onderhandelingen over de aanschafprijs daarom met zijn bedrijfsleider de heer Driessen. Mijn moeder was en is nog steeds niet voor de poes en omdat ze het niet eens konden worden over de aanschaf en inruilprijs moest de arme man diverse malen met de heer Scholten op zijn vakantieadres bellen om een nieuw en mijn moeder kennende ongetwijfeld veel te laag bod te overleggen. Uiteindelijk kwam er een telefonisch akkoord van Scholten onder de uitdrukkende voorwaarde dat zodra hij terug in Nederland was hij onder het genot van een kopje koffie op de zaak persoonlijk kennis met mijn moeder wenste te maken. Hij had namelijk nog nooit een auto verkocht aan een vrouw die zo goed kon onderhandelen dat hij hierdoor geen cent aan de auto ging verdienen. Dat was Peter Scholten ten voeten uit. Een snelle denker, een mensenmens ook die met een vlijmscherp maar subtiel gevoel voor humor de klant maar ook zijn personeel aan zijn merk Toyota wist te binden. Peter Scholten is Toyota en ik wens zijn familie maar ook het hele team van Toyota Scholten heel veel sterkte toe in deze verdrietige tijd. 

    Een laatste groet,

    Olaf Merkus

  • Mark, Henk en Olaf raken de essentie van het zakelijk succes van Peter Scholten: zijn persoonlijke charme en erudiete gesprekken zorgden voor een sterke klantenbinding. Daaraan bewaar ik mooie herinneringen. Veel sterkte toegewenst aan Tineke, de kinderen, kleinkinderen en vele vrienden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.