17 december 2017

Prijsuitreiking van de eerste “Groesbeekse Kwis”

GROESBEEK – Zaterdagavond vond in een goed gevulde zaal van Dans- en Partycentrum Verhoeven in Groesbeek de prijsuitreiking van de eerste “Groesbeekse Kwis” plaats door wethouder Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal. Aan deze kwis deden 24 teams mee maar was al drie weken eerder gehouden.De deelnemers moesten honderden (het waren er zo`n 300) vragen beantwoorden. Die vragen gingen onder andere over bepaalde schoorstenen op de Stekkenberg en bracht veel mensen op de been met zaklampen in deze wijk. Er moest ook een Bosbesbeest geknutseld worden en een foto van teamleden als Chippendales of als de familie Flodder. Kortom; heel Groesbeek op een leuke manier in rep en roer. zie deGroesbeek.nl

 

 

 

 

 

 

 

Quizavond in november

De quizavond zelf werd drie weken eerder gehouden.

Optredens

In de weken erna werden de Kwisboeken nagekeken. Dat had even tijd nodig. Op de dag van de prijsuitreiking werd er een avondvullend programma georganiseerd. De muziek en presentatie was in handen van DJ Marco. Hij gaf gaandeweg de avond antwoord op diverse quizvragen. Tevens was er een optreden van Johnny Romein, ook bekend als ‘De Vrolijke Koster’.

Prijsuitreiking

Rond de klok van 23:30 uur was het dan zo ver: wethouder Erik Weijers reikte de prijzen uit. De beste drie teams kregen geldprijzen van € 50,- tot € 150,- en de grote winnaar kreeg ook nog een wisselbokaal. Van Alles Wat (244 punten) werd vijfde, Cenosillicafobie (249 punten) vierde. De top drie bestond uit Millies (253 punten), De Freddies (262) en De Bruin & Co was de grote winnaar met 273 punten.

De organisatie was in handen van Hans Verhoeven, Willy Claus, Joop Verstraaten, Andrew Helder, Fred Sanders en Theo en Wilma Giesbers. Het was een geslaagde eerste editie van een Kwis die zeker een vervolg gaat krijgen.