16 december 2017

Vandaag start Feest van het Licht in Orientalis


De opening van het Feest van Licht, zaterdag 16 december om 14.00 uur in Museumpark Orientalis, is wederom spectaculair. Dit keer is er een levende kerststal die gevormd wordt door kinderen, is er een groots optreden van het veelkoppige Non Kozakkenkoor en draagt columnist en schrijver Thomas Verbogt een kerstverhaal voor Het Feest van Licht kenmerkt zich door bijzondere openingen. Zo was er al eens een levende kerststal van tien burgemeesters. Ook waren er al eens honderd engeltjes verzameld en was er een opening met een internationale levende kerststal: tien nationaliteiten dosten zich uit als herder, koning, Jozef of Maria en vormden zo een prachtig plaatje. Dit jaar is gekozen voor kinderen, aangezien het kerstverhaal in het Feest van Licht dit jaar een centrale plek heeft gekregen. Het park is sfeervol versierd met tienduizenden lichtjes en centraal staat Bethlehem, dat geheel van steen is nagebouwd. Op verschillende plekken in het park zijn in totaal meer dan honderd kerstgroepen uitgestald. foto: Raoul van Meel

Het museumpark in Heilig Landstichting noemt zich de Christmas Capital of Holland, met een knipoog naar het luttele kilometers verderop gelegen Nijmegen, dat zich sinds enkele jaren de Summer Capital noemt. Het Feest van Licht in Heilig Landstichting is het grootste kerstevenement in Nederland. Het strekt zich uit over het 32 hectare grote park, waarbij de kern wordt gevormd door de grote kerststallententoonstelling.

In het park is ook een miniatuur kerstkermis te vinden, waar op schaal tientallen kermisattracties te bewonderen zijn, uiteraard geheel in
kerstsfeer.

In het hoofdgebouw staat een immense kerststal, naast een zaal vol kleine kerststallen uit alle windstreken. Daar zijn ook een heleboel
optredens: van klassieke concerten tot circusachtige voorstellingen. Ook is er een kinderatelier, waar kinderen kunnen knutselen, en een kleine kerstknikkerbaan.

Het openingsprogramma begint a.s. zaterdag om 14.00 uur aan de Profetenlaan 2 te Heilig Landstichting.

Voor entreeprijzen, openingstijden, programma en meer informatie: www.feestvanlicht.nl

Feest van Licht is te bezoeken vanaf zaterdag 16 december tot en met zondag 7 januari 2018.

Meer info: www.feestvanlicht.nl en www.museumparkorientalis.nl

Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting