16 december 2017

Naturalisatiebijeenkomst Nieuwe Nederlanders Gemeente Berg en Dal.

Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal ontving vrijdagmorgen 22 inwoners van zijn gemeente in het gemeentehuis te Groesbeek, die eerder dit jaar Nederlander zijn geworden, maar allemaal al diverse jaren in Nederland wonen.  Een van hen werd zelfs tijdens de bijeenkomst het Nederlanderschap uitgereikt.  Het betreft hier 22 personen, 11 mannen en 11 vrouwen, variërend in de leeftijd van 10 tot 82 jaar. Ze zijn afkomstig uit Amerika, Irak, de Filipijnen, Nigeria, Azerbeidzjan, Polen, Groot Brittannië, Tsjecho-Slowakije, Somalië, Duitsland en Iran. Ze werden toegesproken door de burgemeester en ze konden zich daarna zelf voorstellen in een kennismakingsrondje. Namens de gemeente reikte de burgemeester aan alle betrokkenen een tas met inhoud, waarin o.a. streekproducten en leuke snuisterijen zaten. Overigens is de trap in het gemeentehuis niet de beste plek om een groepsfoto te maken.. zie de foto’s (komen nog)