14 december 2017

DuurzaamBeek café in Kulturhus te Beek

Een warm samenzijn in het Kulturhus te Beek, Warm met zo min mogelijk gas: een route! Dat was het thema van de 7e editie van DuurzaamBeek café op woensdagavond 13 december in Beek.  Met het thema van deze avond wilde men een route vinden naar behaaglijk wonen en werken met zo min mogelijk gasverbruik . Uiteindelijk willen we van het gas af om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Maar hoe ver kunnen we daar mee komen en onder welke voorwaarden?  Er werd gestart met een kennismaking met met Barry de Vries, die zich namens de gemeente Berg en Dal bezig gaat houden om de gemeente in 20150 klimaat neutraal te krijgen. Daarna volgde een inleiding van Marjo Kroese, projectleider bij het Klimaatverbond. Zij begeleidt overal in het land projecten met de uitdagende titel “route naar aardgasvrije wijken”. Zij gaf haar visie op deze route en wat we er zelf thuis (ook in een huurwoning) of in een gezamenlijk verband aan kunnen doen. Daarna waren er korte presentaties over concrete mogelijkheden, zoals waterpompen, all electric of hybride vormen van energiezuinige verwarming. Muzikale begeleiding was er van de Beekse gitarist Harry Hardholt op gitaar. Na de presentaties kon men aanschuiven bij de thematafels om van gedachten te wisselen met andere deelnemers over een van de onderwerpen. Initiators van DuurzaamBeek café zijn Gerhard Boot, Anita Huisman en Liny Toenders. Zij zoeken nog mensen die hun in de organisatie willen bijstaan. E-mail: duurzaambeekcafe@gmail.com.