6 december 2017

Lichtjes op de Canadese begraafplaats in Groesbeek

Canadese begraafplaats in Groesbeek zondag 24 december 2017 van 16.00 tot 17.00 uur.
Lichtjesavond; een warme gloed op de begraafplaats in Groesbeek. In 2016 is de traditie geboren om op kerstavond alle graven op de Canadese begraafplaats in Groesbeek in het warme kaarslicht te zetten. Met 80 vrijwilligers en 800 bezoekers was het een bijzonder moment toen de kaarsjes branden. Kinderen spelen ook dit jaar bij de uitvoering de hoofdrol zodat zij zich realiseren dat vrede niet vanzelfsprekend is. De jongens die op de begraafplaats liggen hebben immers hun leven gegeven om ons de vrede te brengen en geen van hen is naar huis teruggekeerd. Met het ontsteken van de lichtjes bij de graven dragen we de kerstgedachte uit en tonen we onze dankbaarheid aan de jongens en aan hun nabestaanden. De locoburgemeester is aanwezig om de kinderen uit de gemeente Berg en Dal te verwelkomen en hen uit te nodigen om de kaarsjes te plaatsen.  Meer informatie kunt u vinden op: http://liberationtour.nl/lichtjes-op-de-canadese-militaire-ere-begraafplaats-groesbeek/ of https://www.facebook.com/lichtjesingroesbeek/  Wij nodigen u van harte uit om bij deze ceremonie aanwezig te zijn. Het lichtjescomité: Bert Eikelenboom Groesbeek Bart Boone Nijmegen Gerard Hendriks Millingen aan de Rijn.