1 december 2017

PvdA Berg en Dal komt op voor de fontein in Beek.

Aan het begin van deze eeuw, nadat de fontein aan de voet van de Beekse heuvelrug, tegenover hotel Spijker,  was aangelegd spoot de fontein behoorlijk hoog. Maar sinds een aantal jaren werd de straal steeds kleiner en op dit ogenblik “spuit” de fontein slechts enkele centimeters hoog. Dat was ook de PvdA van de gemeente Berg en Dal opgevallen en zij zetten zich dan ook in voor een beter werkende fontein. Daarvoor hebben ze vragen gesteld aan de gemeente. De oorzaak zou zijn de werkzaamheden op het terrein van de voormalige Forellenhof op de Elzen op de Heuvelrug. Daar heeft de heer Lemmers van Makelaardij Bongers en Lemmers ooit het terrein gekocht met de bedoeling om daar te gaan wonen en zijn er grondwerkzaamheden verricht. Dat wonen gaat niet meer door en het terrein is weer te koop, maar door de grondwerkzaamheden is er een stagnatie in de waterloop gekomen. Dhr. Lemmers heeft aangegeven mee te willen werken aan het herstel van de waterloop naar de fontein. De foto dateert uit het jaar 2000.