13 november 2017

Het Ooijs ommetje, de loop van de Ooij 2017

Zondag 12 november is in Ooij de 12e editie van het “Ooijs ommetje”, de loop van de Ooij,  gelopen (voorheen Bastenrun). De omstandigheden om te lopen waren goed. De dag begon met regen maar tijdens de loop was het droog. Al met al een geslaagde dag voor organisatie en lopers. Om 09.45 werd begonnen met de warming up voor kinderen. 51 kinderen verschenen aan de start. Bij de mannen is bij de 10 km de winnaar Jay Sauer met een tijd van 34:30; bij de 5 km Joost van Wijngaarden met een tijd van 17:16. Bij de vrouwen is bij de 10 km de winnaar Muriëlle Ferraye met een tijd van 41:35; bij de 5 km Rosalien van Erp met een tijd van 21:34. Alle overige uitslagen zijn te vinden op Uitslagen.nl en bij hetooijsommetje.nl.  Er is geen parcoursrecord  gebroken. De beste lopers uit het dorp Ooij zijn bij de mannen 10 km Jochem Tolsma en bij de 5 km Jurgen Emsbroek. Bij de vrouwen 10 km Jacqueline Kaldenberg en bij de 5 km Rosalien van Erp. Op verzoek van Stichting Bastenrun heeft Fysiotherapie Ooij hardloopclinics gegeven aan de kinderen van de bovenbouw van “Basisschool op Weg” om zo te proberen de kinderen enthousiast te maken om mee te lopen. De organisatie rondom de school is gedaan door Mynthe Brouwers.  Ondanks de clinics en de enthousiaste inzet van Mynthe is de inschrijving ver achter gebleven bij eerdere jaren. De opbrengst van de kinderloop komt ten goede aan “Basisschool op Weg”. Tevens is er door Run2Day 1 cadeaubon à € 125,- beschikbaar gesteld. De cadeaubon is verloot onder de lopers van de 10 en 5 km en is gewonnen door Herman Lindhout.  zie de foto’s deel 1Adeel 2A; deel 1 jeugd; deel 2 jeugd;  deel 3 jeugd; deel 4 ;   zie de foto’s van Herman Leensen.