1 november 2017

Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord Groesbeek

Woensdagmorgen  1 november onthulde burgemeester Slinkman van Berg en Dal en BuurtWhatsApp-beheerster Debby Verriet het eerste WhatsAppBuurtpreventiebord van Groesbeek op de hoek Cranenburgsestraat-Hulsbroek in Groesbeek.  Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente. Beheerders van het eerste uur In Groesbeek zijn nu voldoende BuurtWhatsApp-groepen actief. Dit is onder andere te danken aan de inzet van Debby Verriet en Doesjka van der Waart. Zij zijn al vanaf het eerste uur BuurtWhatsApp-beheerder in Groesbeek. In Groesbeek zijn nu 21 groepen inwoners die vreemde situaties in hun straat , omgeving en in de wijk in de gaten houden. Bij verdachte situaties houden de leden van de buurtapp elkaar op de hoogte en bellen ze als het nodig is de politie.

Daling woninginbraken De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelfs gehalveerd.
Andere kernen Groesbeek is na Leuth, Breedeweg, Millingen aan de Rijn, Horst en Kekerdom het zesde dorp in de gemeente dat nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen heeft.

De gemeente Berg en Dal is nog voor enkele wijken in Groesbeek, Beek , Heilig Landstichting en Ooij op zoek naar beheerders van de buurtapp. Beheerders zoals Debby, die de contactpersoon is voor wijk 5, te weten Cranenburgsestraat , van Nispenstraat, Hoflaan, Kasteelweg, Pastoor Roverstraat, Secretaris Luijbenstraat en Molenweg.