23 oktober 2017

Matinee bij de Waard van Kekerdom: Klausing

Zondagmiddag 22 oktober verzorgde  Frank Schagen, alias Klausing, een optreden in de Waard van Kekerdom. zie de foto’s.

In zijn muzikaal bestaan heeft Frank Schagen, alias Klausing, een reis gemaakt door zeer uiteenlopende muziekstijlen. Gefascineerd door de vette gitaar klanken begon hij als 16-jarige metal te spelen. Vervolgens speelde hij jammend reggae en funk. De ritmiek en de rechterhand techniek trok hem later naar de flamenco. Mede om het ritme onder de knie te krijgen danste hij drie jaar flamenco. Sinds 12 jaar vormt hij met zijn vrouw Marieke het duo Emunah. Naast gitaar bespeelt hij in dit duo ook percussie-instrumenten. In 2008 voltooide hij de studie klassiek gitaar op het Fontys conservatorium te Tilburg. Naast de klassieke traditie verdiepte hij zich in Tilburg ook in de jazz. Zijn afstudeerconcert gaf hij een eigen draai. Naast een klassiek repertoire speelde hij ook een eigen compositie voor solo-gitaar en een improvisatie voor zang en gitaar.

Aan het eind van 2013 begon Frank met het schrijven van Duitstalige liederen. Telkens keert het thema “aanwezig zijn”terug. De liederen willen een uitnodiging zijn voor het contact met het nu. Gezongen in zijn moedertaal krijgen de liederen een bijzondere intensiteit. Op klassiek gitaar laat Klausing een dynamische eigenzinnige begeleiding klinken. Vanuit zijn rijkdom aan speelervaring in verschillende stijlen klinkt er een in smeltkroes van deze verschillende stijlen.