17 oktober 2017

Muziektheatervoorstelling ‘It’s a Long Way to Tipperary’ in Bevrijdingsmuseum

De muzikale voorstelling ‘It’s a Long Way to Tipperary’ is op 3 november 2017 in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek te zien. The War Show brengt tijdens deze muzikale voorstelling het verhaal van Maggie McFarrow. Zij moet tijdens de Eerste Wereldoorlog haar zoon Jamie uitzwaaien omdat hij voor zijn vaderland in Frankrijk moet gaan vechten. Zowel Jamie’s werving en zijn ervaringen op de slagvelden bij de Somme als de angst en hoop van zijn moeder komen aan bod. De voorstelling, met een gedeeltelijk Schotse cast, is een echte aanrader voor liefhebbers van prachtig gezongen folksongs, ballades, marsliederen en music hall songs in een universele en historische context. Een avond vol beleving en emotie! Let op: de entree is €15,00 per persoon. Museumkaarthouders betalen €9,00 per persoon. Reserveren is noodzakelijk.

 

Muziektheatervoorstelling ‘It’s a Long Way to Tipperary’

Op vrijdag 3 november 2017 is in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek de muzikale voorstelling ‘It’s a Long Way to Tipperary te zien. De voorstelling is een productie van folk- en muziektheatercollectief The War Show en wordt gemaakt en gebracht door zestien mannen en vrouwen, waaronder drie bekende muzikanten uit de Schotse folkscene.

 

“It’s a Long Way to Tipperary” brengt het relaas van Maggie McFarrow. Zij moet haar zoon Jamie uitzwaaien omdat hij voor zijn vaderland moet gaan vechten in Frankrijk.  Het verhaal (geschreven door Dave en Nina Tearney) is verpakt in een indrukwekkende omlijsting van balladen, marsliederen, meezingers, brieven en gedichten en speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Aan bod komen Jamie’s werving, zijn ervaringen op de slagvelden bij de Somme en de angst en hoop van zijn moeder. Daarnaast worden er eveneens liederen gezongen uit andere oorlogen. Tijdens de show worden ter versterking van de sfeer en de dramatiek van het verhaal en de liederen beelden uit zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog op een groot scherm geprojecteerd. Behalve de tragiek van de oorlog kent de voorstelling ook humoristische verhalen en liederen. Humor was voor de soldaten namelijk een sleutel om de ellende even te kunnen vergeten.

 

Het Schotse gedeelte van de cast wordt gevormd door Ian Walker (zang, gitaar, banjo en autoharp), zijn vrouw Moe Walker (zang en percussie) en Ian Bruce (zang, gitaar en mandoline). De groep muzikanten wordt aangevuld met Dave Tearney (zang en gitaar) en Pieter Westdijk (zang, cajon en mandoline). Samen met de elf andere zangers en zangeressen vertellen deze muzikanten het verhaal. Na afloop van de show heeft u de mogelijkheid om de castleden te ontmoeten.

 

“It’s a Long Way to Tipperary” is een echte aanrader voor liefhebbers van prachtig gezongen folksongs, ballades, marsliederen en music hall songs in een universele en historische context. Een avond vol beleving en emotie!

 

Entree is € 15.00 per persoon. Museumkaarthouders betalen € 9,00 per persoon. Reserveren is noodzakelijk.

 

 

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Datum: 3 november 2017. Aanvang: 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.

Entree: € 15,00 per persoon. Museumkaarthouders betalen € 9,00 per persoon.

Reserveren noodzakelijk: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl

Informatie: www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding