15 oktober 2017

Groesbeekse Bierfeesten

Dit weekend waren de Groesbeekse Bierfeesten. Het was de vierde keer dat dit evenement plaatst vond. Zondag begon men met een muzikale rondwandeling, voorafgegaan door het Groesbeekse dweilorkest Drek Pak, door het dorp, waarna het hele gezelschap naar de feesttent ging. Daar werd het feest geopend door burgemeester Mark Slinkman, die het eerste vat mocht aanslaan. Hij waarschuwde de mensen voorin de zaal, omdat het vorig jaar niet helemaal goed gegaan was, maar deze keer lukte het perfect.  Andrew Helder was de speaking leader. Na het aanslaan van het eerste vat werden aan drie verenigingen een nog ongeschreven cheque uitgereikt, welke zal worden ingevuld als de opbrengst van dit feest bekend is. Deze verenigingen,  de stichting droomwens, de rijvereniging Jeanne ‘d Arc en schutterij Hubertus zullen na afloop te horen krijgen wat het bedrag op hun cheque zal worden.   zie de foto’s  deel 1;  deel 2