14 oktober 2017

Foto expositie Remke Spijkers met troostfoto’s.

Dit weekend exposeert Remke Spijkers haar foto’s in het Kerkje van Persingen. Als extra heeft ze er deze keer het onderwerp Troostfoto’s bij. Een aantal weken geleden startte ze met het project TROOSTFOTO’S, een fotoproject over momenten waarin de natuur ons kracht geeft. O.a. via Facebook vroeg ze de mensen om een troostfoto in te sturen en dat was de start van een hele serie. Het is haar bedoeling om op meerdere plaatsen met deze foto’s een expositie te houden, maar in Persingen was de start. De expositie is ook op zondag nog geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Dan is er om 14.00 in het Kerkje een feestelijk moment rondom de start van het project Troostfoto’s. Met live muziek van Bart Neuvel (trompet) en Bert van der Meulen (gitaar). Welkom! www.kerkjevanpersingen.nl
zie de foto’s.

IEDEREEN KAN MEEDOEN MET DIT PROJECT. LEES HIERONDER MEER.
 
Iedereen kent wel moeilijke periodes in zijn leven. Juli 2017 overleed mijn moeder. Op momenten dat ik me erg verdrietig voel, openbaart zich vaak iets moois aan mij in de natuur dat me troost en kracht geeft. Herken je dat? Precies op zo’n moment een regenboog, een prachtige bloem, de zon die doorbreekt, een roodborstje dat vlakbij je komt zitten…
Zo kwam ik op het idee van dit project.
 
25 september 2017 heb ik het idee voor het eerst naar buiten gebracht en een oproep geplaatst voor het inzenden van Troostfoto’s. In de twee weken daarna ontving ik maarliefst 46 inzendingen! Deze vormen op 14 en 15 oktober 2017 de eerste expositie van Troostfoto’s.
 
Troostfoto’s is een serie die zal blijven groeien, die vaker geëxposeerd zal worden en waarvan ik in de toekomst een boek wil maken. Een project om de bijzondere kracht van de natuur te laten zien en elkaar een hart onder de riem te steken. Iedereen kan meedoen.