29 september 2017

Water, duurzame bondgenoot óf bedreiging in DuurzaamBeek Café.

Op de kabbelende klanken uit de dwarsfluit van Jacqueline Arts werden bezoekers aan het DuurzaamBeek Café afgelopen woensdag verwelkomd in het DuurzaamBeek Café in de foyer van het Kulturhus te Beek.. Het thema Water stond centraal op deze avond. Water een zegen voor de een of een vloek voor de ander? Diverse kanten van Water werden belicht. Van Waterkers tot WaterWerkt. En wat is er duurzaam aan water? Marnix de Vriend, voorheen projectleider van WaterWerkt (u weet wel van de stroompjes en putten in Beek-Ubbergen) was de prominente spreker in het DB Café. Het water uit de stuwwal komt via natuurlijke bronnen terecht bij de planten van kwekerij De Klispoel in Ubbergen en daar vertelde ontdekker Norbert Vermeulen over, terwijl Geohydroloog Gerhard Boot vertelde over het duurzaam gebruik van grond- en drinkwater. Jos van der Lint besprak het belang om regenwater af te koppelen van de riolering. Anita Huisman warmde de mensen deze avond op voor de Klimaatstraatfeestenwedstrijd. De bezoekers konden nadien in gesprek met de sprekers en daar kwamen ook weer ideeën uit. En voor iedereen was er een zak met waterkers, dat gekweekt is aan de Beekse stuwwal. Meer informatie op www.duurzaambeek.nl. zie de foto’s