25 september 2017

Koninklijke onderscheiding voor diaken Jos van Rooij in Groesbeek

Diaken Jos van Rooij uit Groesbeek is zondag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Mark Slinkman reikte de Koninklijke Onderscheiding uit aan het einde van de viering in de Cosmas en Damianus Kerk te Groesbeek. De viering stond in het teken van de opening van het pastorale jaar en het emeritaat (pensioen) van Diaken van Rooij.

De heer Van Rooij kreeg deze onderscheiding voor de volgende activiteiten, vanaf 1990: • Begeleider van de Bedevaart naar Katwijk aan de Maas • Bestuurslid van de Vereniging voor Pastoraal Werkenden • Aanspreekpunt voor het comité Moeders voor moeders van drugsverslaafden en van de groep Ouders voor hooggevoelige kinderen • Begeleider/organisator van de werkgroep Communie Groesbeek • Actief lid van de oecumenische werkgroep Kerk en Samenleving Groesbeek • Ziekenbezoek alle Groesbeekse zieken (niet alleen parochianen) in de Nijmeegse ziekenhuizen • Inzet t.b.v. oecumenische maatschappelijke activiteiten in Groesbeek • Medeoprichter en voorzitter van de Kringloop Groesbeek (vanaf 2013) • Jurylid van de jaarlijkse Preek van de Leek (vanaf 2012)