23 september 2017

Gemeente stelt wijnprijzen beschikbaar

Op zaterdagmiddag 23 september reikt burgemeester Mark Slinkman tijdens de Groesbeekse wijnfeesten prijzen uit voor de beste witte en rode wijn en rosé. De prijzen, 3 sokkels met druiven, zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Berg en Dal. Het prachtige ontwerp is gemaakt door Ramon Jahn van de Tinnen Roos uit Millingen aan de Rijn. Burgemeester Slinkman overhandigt de wijnfeestenprijzen zaterdag om 14.00 uur in de feesttent op het Marktplein in Groesbeek. Alle standhouders mogen met twee wijnen meedingen naar de prijzen. De afgelopen 10 jaar heeft de Stichting Nederlandse Wijnfeesten er aan bijgedragen het wijndorp Groesbeek, zowel nationaal als internationaal, succesvol op de kaart te zetten. De wijnfeesten trekken ieder jaar vele bezoekers die volop kunnen genieten van wijn, hapjes en muziek. Ook worden er tal van activiteiten georganiseerd zoals wijnworkshops, rondleidingen door wijngaarden en dit jaar dus voor het eerst de prijzen voor beste wijnen. Burgemeester Mark Slinkman: “Ik ben enorm verheugd dat de gemeente met de prachtig ontworpen prijzen van de Tinnen Roos bij kan dragen aan de Groesbeekse wijnfeesten en wijndorp Groesbeek. Ik hoop en verwacht dat zoveel mogelijk mensen komen genieten van de wijnfeesten en van de mooie wijnen die in onze bijzondere omgeving worden gemaakt.’’