23 september 2017

Eerste Wijnfeestenprijzen uitgereikt in Groesbeek

GROESBEEK – Zaterdagmiddag 23 september zijn voor de eerste keer tijdens de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek de zogeheten Wijnfeestenprijzen van het “Concours du Vin” uitgereikt. De prijzen, 3 sokkels met druiven, zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Berg en Dal. Het prachtige ontwerp is gemaakt door Ramon Jahn van de Tinnen Roos uit Millingen aan de Rijn. Alle standhouders mochten met twee wijnen meedingen naar de prijzen. In de categorieën witte wijn, rode wijn en rosé was er één winnaar. Negen juryleden hebben de vele aangeleverde wijnen getest. Naast het proeven is er ook een chemische analyse uitgevoerd. “De prijs is voor de wijnbouwer dé bevestiging dat ‘ie op het goede spoor zat, al zijn werken beloond wordt en dat er een prachtig product is afgeleverd. Het markeert ook dat de Nederlandse Wijnfeesten dé plek is waar de beste wijnen samenkomen. En de allerbeste onder die wijnen willen wij belonen”, zei burgemeester Mark Slinkman voorafgaand aan de prijsuitreiking. De winnaars zijn als volgt:  Muscat van Paul Schneider (beste witte wijn), 19 Maria Janer (beste rode wijn) en Oh! By Omerade (beste rosé). De prijzen werden uitgereikt door Slinkman en Wijnkoningin Joyce Muller. Ook bestuurslid Frans Derks was aanwezig. Na de uitreiking werd er nog een rondje over de Wijnmarkt op het Marktplein gelopen, waar de burgemeester en de wijnkoningin de winnende wijnen zelf nog even konden proeven. De winnaars hadden hun prijs inmiddels al vol trots bij hun kraampje staan. Tekst en foto’s DeGroesbeek.nl.