8 september 2017

Thema avond Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen in Ooij

Uitnodiging! Op maandag 18 september start het nieuwe seizoen van EHBO vereniging Ooij met een thema avond over alcohol en drugsgebruik. Deze avond is voor onze leden maar ook voor niet leden vrij te bezoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig tenzij u met een grotere groep komt (bijvoorbeeld trainers sportclub) dan graag even een berichtje vooraf. De workshop zal gegeven worden door Lars van Driel (hoofdinstructeur en directeur van de EHBDD).De avond start om 20:00 uur in Dorpshuis de Sprong.

De wondere wereld van Alcohol en Drugs
Het gebruik van drank en drugs (ook wel middelen genoemd) neemt de afgelopen jaren toe. Voorheen kwam je het gebruik van middelen met name tegen bij grootschalige evenementen maar de afgelopen jaren is het gebruik van middelen ingeburgerd in diverse settingen binnen onze maatschappij. Het, overmatige, gebruik van drank en drugs kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker zelf maar ook voor de omgeving.

De EHBDD (Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen) is een landelijk gecertificeerde training die steeds op meer plaatsen in Nederland verplicht gesteld wordt. Ruim 80 instructeurs zetten zich in om de kennis van de EHBDD over te brengen op EHBO’ers, horecapersoneel, zorgprofessionals en overheidspersoneel. Op 18 september aanstaande komen wij in Ooij om u, middels een interactieve workshop, mee te nemen in deze bijzondere wereld. Wij gaan met u kijken naar de trends, ontwikkelen en laten u ervaren hoe het voelt om onder invloed te zijn. Daarnaast komen de diverse middelen voorbij die op dit moment actueel zijn in Nederland. Zo zullen we uitgebreid stilstaan bij lachgas, ecstasy, GHB en nog vele andere middelen. De workshop is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar de (on)gewenste effecten en de bijbehorende lichte en acute gezondheidsverstoringen.

De workshop zal gegeven worden door Lars van Driel (hoofdinstructeur en directeur van de EHBDD). Meer informatie over de EHBDD? Kijk eens op onze website