7 september 2017

1e les beweegtuin Ooij

Woensdagmorgen, 6 september, werd voor de eerste keer een les bewegen gegeven in de nieuwe beweegtuin aan de Prins Bernhardstraat naast dorpshuis de Sprong in Ooij. Tien weken op rij is er  op woensdag vanaf 11.00 uur in de Beweegtuin een beweeguurtje voor senioren, onder leiding van een beweegconsulente, in dit geval  Esther Heezen van de Gelderse Sport Federatie. Er was ook een fysiotherapeut aanwezig. De koffie wordt u aangeboden door de Werkgroep.’’ Als de tien weken voorbij zijn gaat het bewegen gewoon door, maar dan onder leiding van vrijwillige Ooijse beweegconsulenten. Die worden de komende weken opgeleid. Een van hen is oud-wethouder Ria Barber. Mogelijk dat er straks ook op andere dagen getraind wordt. De recent geopende beweegtuin is een initiatief van de Werkgroep Ooij. Die peuterde bij verschillende fondsen 57 mille subsidie los voor de apparaten, zegt Joep Arnts van de werkgroep. ’s Avonds is de beweegtuin het domein van de jeugd. zie de foto’s