6 september 2017

Vrijwillige brandweer Berg en Dal assisteert ambulance in Ooij

Brandweerlieden van de vrijwillige brandweer Berg en Dal  hebben woensdagochtend met behulp van een hoogwerker een bewoner van een woning aan de Nassaustraat in Ooij uit zijn woning gehaald. Twee ambulances, de first responder van de ambulancedienst en een politieauto waren al ter plaatse, maar het lukte niet om de patiënt op een brancard langs de normale weg via de trap naar beneden te krijgen en werd voor z.g. “til assistente”de hulp van de brandweer ingeroepen. Daarna werd de man via het raam naar buiten gebracht, waarna de patiënt in de gereedstaande ambulance kon worden gebracht. De brandweerauto, hoogwerker, die vanuit Groesbeek snel ter plaatse was, blokkeerde enige tijd de Nassaustraat, waardoor o.a. de bus enig oponthoud had. Helaas is de bewoner later overleden.