2 september 2017

Nieuwe verkeerslichten voor Traianusplein in Nijmegen

Vanaf maandag 4 september krijgt het Keizer Traianusplein in Nijmegen nieuwe verkeerslichten. Door ‘slimme’ software kan het verkeer beter door de stad worden geleid. Op de hele route Waalbrug, Singels en Graafseweg vervangt de gemeente de komende periode verkeerslichten. Bij de werkzaamheden moeten wegdelen worden afgezet waardoor er sprake is van enige verkeershinder. Op de drukste weggedeelten wordt gewerkt buiten de spits. De werkzaamheden duren naar verwachting zo’n drie weken.De oude verkeerslichten blijven tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk in bedrijf. Alleen aan het einde van de werkzaamheden -wanneer de installaties worden omgezet op de nieuwe computer-  zijn de verkeerslichten uit. Op die dag begeleiden verkeersregelaars het verkeer. 

Het plaatsen van nieuwe verkeerslichten op het Keizer Traianusplein maakt onderdeel uit van de vervanging van de verkeerslichten op de route Waalbrug, Singels en Graafseweg. De gemeente heeft de vervanging van deze verkeerslichten een paar jaar vervroegd vanwege de renovatie van de Waalbrug volgend jaar. Omdat de nieuwe verkeerslichten worden voorzien van ‘slimme’ software zijn de verkeerslichten flexibeler en dragen ze bij aan een betere doorstroming. Ook tijdens de renovatie van de Waalbrug spelen ze een rol bij het beter verwerken van het verkeer. De afgelopen tijd zijn al drie nieuwe verkeerslichten op de Graafseweg geplaatst. Het komende half jaar worden ook de verkeerslichten op de St. Canisiussingel, Oranjesingel, Nassausingel, Quackplein vervangen. Op de singels en op het Quackplein wordt de vervanging van de verkeerslichten gecombineerd met de aanpassen van de kruispunten waardoor het oversteken voor fietsers en voetgangers veiliger en comfortabeler wordt. De werkzaamheden op het Quackplein staan gepland voor komend najaar. Aansluitend worden de kruispunten op de singels een voor een aangepast.