27 augustus 2017

Start Kekerdomse kermis met H. Mis en huldiging.

Traditiegetrouw begon de Kekerdomse kermis zaterdagmiddag 26 augustus met een schuttersmis met als celebrant Pastoor Eric Smits. Deze keer vond de mis niet plaats in de Kekerdomse Laurentiuskerk, maar in de feesttent die was opgebouwd in het weiland van Jan Sanders. Dit jaar bestaat de schutterij 70 jaar. Aangezien er nog 3 leden van het eerste uur bij waren, werden zij gehuldigd door het bestuur en kregen een beeldje in plaats van de gebruikelijke speld. De jubilarissen waren Thomas Haukes, Theo Janssen en Adriaan van de Laak. Jubilaris Theo Janssen kreeg van Hans Schreven, de voorzitter van de Schutterskring Rijk van Nijmegen-de Betuwe, de gouden draagpenning. Er waren ook nog 2 verrassingen. Aan 2 enthousiaste jeugdleden werd een trommel overhandigd en de schutters mogen voortaan in de stoet meelopen met Nederlandse vlaggen. Tot slot werd nog een bezoek gebracht aan het kerkhof op indicatie van Harrie Loock, samen met enkele leden. Daar bracht men bloemen op het graf van Hein Loock, één van de grondleggers van de Schutterij EMM. Foto’s: Erik Hell. zie de foto’s.